Resepi Ikan Singgang Berantu
IKAN SINGGANG BERANTU
Bahan masakan berantu:
Ikan tenggiri - 5 ketul
Bawang besar - 2 labu
Bawang putih - 1 labu
Lada hijau - 2 biji
Cili padi- 4 biji
Lengkuas - 2 inchi
lAsam keping - 3 keping
Cara-cara:
1) Masukkan air. Masukkan semua bahan di atas.
2) Apabila air mendidih masukkan sedikit budu (kalau tak masukkan pon tak apa, ikut selera masing-masing), masukan garam secukup rasa
3) Ambil mangkuk dan boleh siap di hidang alal-ala kampung giteww.
Hokayy sekarang korang boleh serbu dapur berasap korang, masak ikan singgang berantu ni tak sampai 15minit pon dah siap.
Kak Nutt dah siap masak plus menambah 3 pinggan woii. Tu la di namakan resepi masakan berantu. Hikhik
Korang cubalah masak. Jom #SHARE resepi masakan berantu ni. Bagi idea kat kawan-kawan kita yang nak masak untuk somi dan anak-anak
Kredit : NadiaHezlin
https://facebook.com/story.php?story_fbid=1563039007075197&id=100001073391050&sfnsn=mo
Comments
Post a Comment